Veiligheid

Met de grootste zorg worden de speenkoorden, speelringen, wagenspanners en wagenhangers gemaakt. Voor het opsturen worden ze uitvoerig getest. Toch wil ik u vragen om regelmatig (na ieder gebruik) te controleren op loszittende delen. Een speenkoord, wagenspanner en wagenhanger zijn geen speelgoed en deze mogen enkel onder toezicht gebruikt worden. Ze zijn ook niet gemaakt om op te bijten en mogen dus niet in de mond gestopt worden. Gebruik ook de speelring enkel onder toezicht. Deze producten mogen niet gebruikt worden bij het slapen! In dit geval verwijs ik u door naar het gebruik van een speenlabel. Deze kunt u op de site terugvinden. 

Veel mensen gebruiken een speendoekje of knuffel aan het tutje tijdens het slapen om het zo sneller terug te vinden.  Geef geen pasgeboren baby’s een speendoekje of knuffel maar wacht tot de leeftijd van 4 maanden zodanig dat ze het doekje zelf weg kunnen halen. Alle speendoekjes worden gemaakt uit een ademende stof.

Merk je toch op dat er iets stuk is (loszittende delen, slijtage en barsten in het hout)dan mag het product niet verder worden gebruikt. Deze handgemaakte producten bevatten kleine kralen die verstikking kunnen veroorzaken. Contacteer ons zo snel mogelijk zodanig dat we de speenkoord zo snel mogelijk kunnen herstellen.

In veel kinderdagverblijven is het gebruik van een speenkoord (stof/leer/kralen) niet toegestaan. Hiervoor hebben we de herbruikbare speenlabels.


Lief Gerief is niet aansprakelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor een veilig gebruik. Gebruik is geheel op eigen risico. Voor de veiligheid mag de speenkoord maar een maximaal aantal centimeters zijn (NEN- norm 12586).